Надал допусна няколко спада, но все пак отстрани Шварцман в три сета

от в 09:26 на 05.09.2019
В


Рафаел Надал се класира за 1/2-финалите на US Open след категорична победа над Диего Шварцман с 6:4 7:5 6:2.



В хода на срещата, Рафа допусна няколко доста фрапантни и нетипични за играта си спадове, ала все пак отново показа колко уверен е и въпреки силната игра на съперника си, така и не му позволи да се добере дори до тайбрек, след като бе по-концентрирания в решителните моменти.

През първата част Рафа започна ударно, повеждайки с 4:0, ала това не сломи нисичкия му опонент и Диего се добра до 4:4. Всичко в сета обаче приключи след като нов скок в нивото на Надал доведе до пробив при 5:4, а този път той беше и решаващ.



Във втората част ситуацията беше отново много сходна, защото след като Надал дръпна с 5:1, Диего отново изравни, този път за 5:5. В крайна сметка обаче, до тайбрек така и не се стигна, защото Надал отново отмъкна подаването на Шварцман и по този начин след 7:5 си извоюва и тази част.

В третия сет вече подобни спадове в играта на Надал нямаше, а Матадорът реши всичко в своя полза след пробиви в шестия и осмия гейм и без да допуска фрапантните си спадове от изминалите сетове, спокойно затвори срещата след 6:2.

Испанецът ще срещне в спор за място на финала Матео Беретини, който от своя страна се справи с Гаел Монфис в петсетова драма по-рано вчера след като успя да извоюва решителен тайбрек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал допусна няколко спада, но все пак отстрани Шварцман в три сета В

Коментари





Следвайте ни в Facebook