Мачове на живо
Очаквано начало 12:00ч.
Александър Зверев
Рафаел Надал
Очаквано начало 13:30ч.
Новак Джокович
Стефанос Циципас

Надал: Джокович е изключително силно обсебен от рекордите, за разлика от мен

от в 17:44 на 19.04.2021
Мирела Николова

В последните десетилетия световният тенис се радва на невиждан досега интерес в историята на този спорт, което до голяма степен е факт поради невероятната ера на Голяма тройка, на която всички ние имаме удоволствието да сме съвременници. Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович са главните действащи лица на тенис сцената, а съперничествата помежду им са едни от най-епичните и запомнящи се. В преките им сблъсъци едноличен лидер е Ноле, който има положителен баланс както срещу Матадора (29-27), така и срещу Маестрото (27-23). 

В свое скорошно интервю за Metro Рафаел Надал говори по различни теми, като междувременно спомена манията на Джокович да подобрява рекорди. През настоящата година сърбинът задмина Федерер по брой седмици като лидер на ранглистата, след което смело заяви, че следващата му голяма цел е рекордът за най-много титли от Големия шлем. 

„Наслаждавам се на това, с което се занимавам. Щастлив съм да играя тенис. Разбира се, няма никакво съмнение, че искам да спечеля още трофеи от Шлема", призна Надал. „Но никога не съм разбирал обсесията на Новак с всички тези големи постижения - той е далеч по-съсредоточен от мен в това отношение. В никакъв случай не го казвам с негативни чувства. Фокусът му е изцяло върху рекордите и за него всичко това означава наистина много. Той не спира да говори относно тях и това е чудесно за него, но не е моят подход към кариерата ми като тенисист."

„Разбира се, аз съм амбициозен - ако не бях, никога не бих бил в позицията, в която съм днес, но вероятно имам различен тип амбиция от него. Просто продължавам да правя това, което правя, и да се опитвам да постигна, колкото е възможно, повече."

Източник: TennisHead

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Надал: Джокович е изключително силно обсебен от рекордите, за разлика от мен Мирела Николова
Теми:  
atp | голяма тройка | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари

Следвайте ни в Facebook