Надал: Един от най-слабите ми мачове за 14 години, трудно е да се примиря

от в 21:19 на 20.04.2019
Георги Христов

Рафаел Надал определи загубата си от Фабио Фонини в полуфиналите на АТР Мастърс 1000 в Монте Карло като един от най-слабите мачове изобщо в кариерата си. 11-кратният шампион в Княжеството взе само шест гейма в днешния двубой. Вдъхновеният италианец се наложи с 6:4, 6:2 за час и 36 минути на корта.

"Изиграх много слаб мач срещу добър играч. Затова загубих тази вечер. Беше труден ден срещу тежък противник. Това бе сред дните, в които нищо не се получава. Вероятно изиграх един от най-слабите си мачове на клей от 14 години. Заслужавах да загубя срещу съперник, който игра по-силно от мен," заяви Рафа.

Испанецът водеше с 11:3 преди днешната битка, но самият Фонини имаше още две победи над него на клей. Най-големият триумф на Фабио пък бе на US Open 2015, когато постигна обрат от 0:2 сета срещу Матадора.

"Винаги съм настроен да търся положителното, но трябва да си готов да приемаш и отрицателните неща. Това беше пропусната възможност на много важно състезание за мен. Може да говорим за тактически детайли, но днес просто не се получаваше нищо. Когато се получи такъв момент, е трудно да се намери обяснение за всичко останало," заяви Надал, който не бе загубил сет преди това в надпреварата.

"Не е лесно да се завърнеш след травма и отново да печелиш постоянно. Още по-сложно е всеки един ден да си на толкова високо ниво," допълни още Рафа, който следващата седмица се насочва към АТР 500 в Барселона, където ще започне срещу Леонардо Майер или Мариуш Копил.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Един от най-слабите ми мачове за 14 години, трудно е да се примиря Георги Христов
Теми:  
монте карло | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook