Надал: Готов съм на Ролан Гарос да умра на корта, ако Господ ми позволи да бъда там

от в 02:32 на 18.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал стъпи на любимия си клей след 2-годишно прекъсване и може да бъде горд с начина, по който се бори на първия си официален турнир от януари месец насам. Матадора със сигурност беше много далеч от оптималното си игрово и физически равнище, но компенсираше с прословутия си борбен характер и дори записа победа в откриващия кръг на надпреварата в Барселона.

Силите на Рафа обаче стигнаха за само един равностоен сет срещу световния номер 11 Алекс Де Минор, само че манакорецът се опитва да гледа от положителната страна на нещата и призна, че това е била само една малка стъпка към неговите дългосрочни цели, които са свързани най-вече с предстоящия Ролан Гарос:

"Преди седмица не вярвах, че ще участвам тук. Играх сякаш за последно се състезавам в Барселона, но никога не знаеш какво крие бъдещето за теб. Животът обикновено ти показва твоята пътека,а засега моят живот доста ясно ми показва по коя пътека трябва да поема. Важното беше да имам възможност да играя и наистина играх. Беше ми наистина трудно на персонално ниво да се завърна в игра точно тук, но се справих. Разбира се, искам да се боря в големите турнири, само че появата на корта също е една страхотна новина към този момент.

Всички знаехме, че главната задача беше просто да играя и да не поемам рискове за здравето си, а резултатът остана на заден план. Признавам си, че тове е изцяло против моята философия и разбирания за спорта, защото винаги съм се докарвал до лимита на физическите си способности, но сега е моментът да променя този подход. Трябва да се приспособя към най-добрия възможен ритъм за мен и да си дам възможност да осъщестя прогрес през идните дни. Надявам се през следващата седмица да бъда в Мадрид, какъвто засега е планът.

Истината е, че днес не беше ден, в който трябваше да оставя всичките си сили на корта и да умра на него. Надявам се да бъда в Париж за Ролан Гарос, ако Господ така е решил. Там ми се иска да бъде конкурентен и вече наистина ще имам точния момент, в който бих бил готов да умра на корта, ако това се наложи" - признава 14-кратният шампион от Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Готов съм на Ролан Гарос да умра на корта, ако Господ ми позволи да бъда там Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook