Надал и Федерер ще играят мач в помощ на бедните деца в Африка

от в 10:21 на 08.07.2019
В


Отново ще има "Мач за Африка"!Роджър Федерер и Рафаел Надал ще играят пред 50,000 на "Стадион Кейп Таун" в Кейптаун, а Роджър и Рафа отново ще се изправят с цел благотворителност - да помогнат на бедните деца, като събитието ще се проведе на 5.02.2020.

Иначе и двамата заявиха за топлите си отношения и за това колко специално за тях е участието в събитието: "Това ще бъде една сбъдната мечта. Ще играя в родината на майка си срещу моя най-труден съперник и добър приятел - Рафа. Ние споделяме не само любовта си към тениса, но и желанието да помагам на децата да имат по-добър живот и по-високо образование."



Надал от своя страна пък заяви: "С Роджър сме споделили толкова магически моменти на корта и извън него. Да пътувам до Кейптаун в помощ на децата, е нещо наистина специално," и дори призна, че за първи път ще лети до тази част на света.

Освен двубоя поединично пък, зрителите ще наблюдават и срещи на двойки, където партньор на швейцареца ще бъде Бил Гейтс, а на испанеца Тревър Ноа.

Това иначе не е и първото издание на надпреварата, след като Марстрото в миналото организира подобни благотворителни събития за Африка в Америка и Швейцария, а освен Надал участие са взимали още Мъри, Вавринка, Иснър и Сок, а ето как Рафа и Роджър рекламираха събитието, когато през 2010 играха:

https://twitter.com/TennisTV/status/1146774523414568960?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал и Федерер ще играят мач в помощ на бедните деца в Африка В

Коментари





Следвайте ни в Facebook