Надал и Ферер ще играят демонстративен мач в Кувейт

от в 18:29 на 17.01.2020
Диана Андреева


През 2016-та академия "Рафа Надал" събра някои от водещите юноши в света през последните няколко години. Съоръжението предлага на младоците шанс да работят на много високо ниво и да подобрят играта си с помощта на най-добрите треньори и под внимателното око на самия 19-кратен шампион в турнирите от Голям шлем -Рафаел Надал.



Освен академията в родния си Манакор, Надал създаде и "Тенис център Рафа Надал" в Мексико и Гърция. Кувейт е следващата дестинация, където Матадора иска да подобри нивото на тениса и да подпомогне спорта както за деца, така и за професионалисти.

Обединявайки сили с компанията Tamdeen Group, академията "Рафа Надал" предоставя чисто нов международен тенис комплекс "Shaikh Jaber Al Abdullah Al Jaber Al Sabah" в Кувейт. Това е една от най-значимите спортни инициативи, създадена с кувейтската публична власт свързана със спорт.



Рафа ще лети за Кувейт след "Australian Open" за откриването на новата база, която трябва да бъде най-известната международна тенис академия в близкия изток, а също и част от първия многофункционален комплекс в страната.



Академията ще включва 18 корта - осем открити, осем закрити, открит корт с 1500 места и покрита арена с повече от 5000 седалки. Петзвезден хотел, ресторанти и разнообразна селекция от търговски обекти също ще бъдат част от комплекса. Съоръжението е създадено с цел да предостави шанс на федерацията по тенис в Кувейт да създаде бъдещи шампиони.

На 5-ти февруари Рафаел Надал и бившият световен номер 3 Давид Ферер ще открият чисто новата академия с демонстративен сблъсък. В този двубой двамата ще предложат шанс на зрителите да гледат едни от най-добрите играчи на предишните две десетилетия.



Ферер се оттегли през май 2019 в Мадрид, а по-късно стана директор на турнир в друг испански град - Барселона. Рафа и Давид изиграха невероятни мачове между 2004-2019 г., като световният номер едно спечели 26 и загуби едва шест от тях. Матадора надви Ферер четири пъти на финали в Барселона, а също и в мача за титлата на Ролан Гарос през 2013-та, докато Давид надделя в две срещи от Големия шлем и два пъти на клей.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал и Ферер ще играят демонстративен мач в Кувейт Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook