Надал или Медведев? Днес е голямата битка за трофея на US Open

от в 11:23 на 08.09.2019
Калоян Пламенов

Днес е последният ден от US Open, а в мъжкия финал един срещу друг на корта ще се изправят Рафаел Надал и Данил Медведев.

Според букмейкърите испанецът е абсолютен фаворит за победата и за триумфа в Ню Йорк, но не бива изобщо да се подценява страхотната форма в която се намира. 

До момента двамата са се срещнали веднъж в тура и това стана на финала в Монреал през тази година. Тогава Матадора стигна до лесна победа в два сета и завоюва отличието от надпреварата, но днес руснакът ще се опита да си вземе сладък реванш. 

Рафа има страхотна статистика във финали на турнири от това ниво срещу играчи, които не са в голямата четворка на световната ранглиста. В търсенето на своя 19-и трофей от "Шлема" Матадора се изправя срещу Медведев със статистика от 8-1 победи срещу тенисисти извън топ 4 във финали от това ниво. 

Статистика, която говори, че Матадора е повече от фаворит днес. 

Не може обаче да не се отбележи, че пътят на Рафа до финала бе повече от лесен. В спор за място във финала той се справи с италианеца Матео Беретини, който е 25-и в световната ранглиста. 

До момента в своята кариера Рафа има на сметката си общо 83 титли. Освен това той е спечелил и 3 трофея през този сезон - в Рим, Монреал и "Ролан Гарос", докато неговият противник има на сметката си общо 5 титли през кариерата си и две през тази година - в София и Синсинати.

Срещата ще започне не преди 23:00 часа българско време на корт Артър Аш. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал или Медведев? Днес е голямата битка за трофея на US Open Калоян Пламенов
Теми:  
us open | данил медведев | открито първенство на сащ | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook