Надал: Имам много притеснения за бъдещето си в Тура, контузията все още ме измъчва

от в 19:43 на 21.01.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал няма загубен мач от началото на 2022-ра година, като през днешния ден постигна своята седма поредна победа през сезона. Тя стана факт след нов отлично проведен двубой от страна на бившия №1, който загуби сет срещу Карен Хачанов, но в останалите части беше повече от категоричен и се класира за втората седмица на надпреварата, където ще се изправи срещу Адриан Манарино.

Испанецът трябваше да преустанови преждевременно отминалия си сезон заради контузия в стъпалото, за която вчера сподели, че няма лечение и ще го съпътства през целия му живот. По време на пресконференцията си след мача днес Рафа обезпокои феновете си, тъй като разкри, че е имало множество притеснения около физическото му състояние през последните месеци, като те продължават да съществуват и към настоящия момент, застрашавайки кариерата му оттук насетне:

"Всички около мен, включително и аз, имахме множество съмнения около завръщането ми. Не само за Асутрелиън Оупън, но и като цяло за бъдещето ми в Тура и протичането на кариерата ми, тъй като контузията в ходилото все още ме измъчва. 

До ден днешен продължавам да изпитвам притеснения. Както казах и в предишното си интервю, това е травма, която не може да се излекува, и просто трябва да намерим начин да държим болката под контрол, за да имам възможност да играя и да се състезавам", сподели 20-кратният шампион от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Имам много притеснения за бъдещето си в Тура, контузията все още ме измъчва Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook