Надал: Искам да завърша турнира жив; нямаше да играя на Ролан Гарос, ако започваше днес

от в 20:10 на 24.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал направи крачка в правилната посока през изминалата седмица, след като изигра първия си мач на клей от 2 години насам и дори съумя да постигне една победа на турнира в Барселона. Изглежда обаче физическото състояние на Рафа се е влошило през последните няколко дни и той разкри много обезпокоителни детайли около себе си в последната си медийна изява. Утре 22-кратният "мейджър" шампион трябва да излезе за срещата си от първия кръг на Мастърса в Мадрид, където ще срещне 16-годишния дебютант Дарвин Бланш, но изглежда е имало стъпка назад в процеса на Матадора към завръщането му на най-високо ниво и той окончателно даде да се разбере, че за последно излиза на корта в испанската столица.

"Не мисля, че ще мога да бъда на 100 процента в играта си. Ако бях пристигнал днес в Париж, то нямаше да участвам на турнира. Ще играя на Ролан Гарос, само ако се чувствам наистина конкурентноспособен. Ще играя ако мога да играя, ако не мога да играя - няма да играя. Няма да е краят на света или край на моята кариера. Все още имам цели за след това, каквато например са Олимпийските игри.

Не се чувствам особено добре по време на тренировките, но това е Мадрид и имам редица лични причини, поради които да играя тук за един последен път. Означава много да бъда отново тук, защото това е изключително специален корт и място за мен. Целта ми през тази седмица е да бъда на корта и да се наслаждавам, доколкото това е възможно. Искам да завърша жив този турнир и наистина да се насладя, че имам възможност да се състезавам за един последен път. Аз съм тук, дал съм си шанс и се надявам нещата да се подобрят. Не губя надежда, защото нещата могат да се променят много бързо в спорта" - призна Рафа по време на днешната си пресконференция в испанската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Искам да завърша турнира жив; нямаше да играя на Ролан Гарос, ако започваше днес Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | мадрид | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook