Надал изнесе тенис рецитал срещу Нори и си осигури нов сблъсък със Синер!

от в 18:47 на 05.06.2021
Калоян Соколов

Рафаел Надал бе неочаквано изпратен да играе на корт "Сюзан Ленглен", който е втори по големина на Ролан Гарос, но и това не спря Матадора при поредната му наказателна акция в турнира, която завърши с успех над Камерън Нори - 6:3 6:3 6:3. Британецът е сред играчите правещи най-добър сезон в Тура и дори игра финал на последния си турнир преди този в Париж, ала днес класата на 13-кратния шампион се оказа твърде високо за него.

Надал изглеждаше непоколебим в дебютните си подавания, но абсолютно същото можехме да кажем за непоставения състезател, който поддържаше баланса до 2:2 гейма. Оттам насетне обаче световният номер три беше като стена от основната линия, поддържайки непредизвиканите си грешки до абсолютния минимум, докато ентусиазмът на Нори сякаш дойде в повече и той предаде скоропостижно откриващия сет.

Във втората част британецът навлезе много по-навътре в пределите на корта, а това му позволяваше да осъществява ранен контакт с топката и уинърите от ракетата му не закъсняха. Аутсайдерът показваше много вдъхновен тенис, който на два пъти му позволяваше да поведе с пробив, само че Рафа моментално възстановяваше паритета, като впоследствие сам взе преднина в резултата и за Нори нямаше връщане обратно.

Третият сет стартира с комфортно спечелени сервис геймове за играчите, но последва нова силна поредица на Надал, която го изведе до преднина от 4:1. Първата ракета на Великобритания все пак продължаваше да излъчва впечатляваща позитивност, а двубоят предлагаше изобилие от първокласни разигравания. 

Стигне се до аванс от 5:3 в полза на испанеца, който получи началния удар с възможност да затвори мача в своя полза, което се оказа напълно постижима за него задача и така той си осигури място в четвъртия кръг, където го очаква тежък сблъсък срещу Яник Синер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал изнесе тенис рецитал срещу Нори и си осигури нов сблъсък със Синер! Калоян Соколов
Теми:  
atp | камерън нори | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook