Надал: Мисля ден за ден и не мечтая много, Тайгър Уудс ми е любимец

от в 01:06 на 16.04.2019
Георги Христов

Рафаел Надал призна, че началото на сезона на клей е особено важно за него. Сега той ще опита да стане първият играч с АТР титла за 12-и път от едно и също състезание. 32-годишният състезател може да стори това в Монте Карло тази седмица.

"Началото на сезона на клей е важно за мен. Надявам се да бъда здрав и да мога да се състезавам на високо ниво. Този турнир е наистина важен.

"Не можем да предвидим какво ще се случи за в бъдеще. Младото поколение навлиза, а те играят добре и на клей," заяви той, визирайки Феликс Оже-Алиасим, Денис Шаповалов и Стефанос Циципас.

"Доминик Тийм е един от кандидатите за всяка титла, още повече след като спечели в Индиън Уелс. Новак, разбира се. Нека видим. Роджър си остава претендент - да видим как ще се настрои за играта на кей, след като отдавна не се е състезавал на червено. Не мисля, че ще му е трудно с оглед неговите възможности.

"Не мечтая твърде много. Гледам ден за ден. Мечтата ми е да продължавам да играя тенис и да се наслаждавам на състезанието. Не се връщам да мисля за победа над Новак на US Open или срещу Роджър на Уимбълдън отново. Целта ми е да бъда на високо ниво в сряда и до края на турнира в Монте Карло," допълни Надал.

Той говори и за голямото завръщане на Тайгър Уудс, който спечели в неделя най-голямата си титла от 11 години насам. "Той вероятно е любимият ми спортист от много време насам. Голям фен съм му. Премина през много трудни години и няма как да не съм щастлив за победата му. Много е трудно това, което постигна. Да спечели топ титла отново, особено в Огъста, вероятно най-любимият му турнир, значи всичко за него. Много, много щастлив съм."

"Тайгър е вдъхновение за всеки след всичко случило се. Той е добър пример затова да имаш страст към спорта, нужната дисциплина да работиш здраво и да обичаш играта. Няма да забравя неговата радост заедно със семейството му."

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal) на


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Мисля ден за ден и не мечтая много, Тайгър Уудс ми е любимец Георги Христов
Теми:  
голф | монте карло | рафаел надал | спорт | тайгър уудс | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook