Надал: Мислите за отказване са вече в миналото

от в 09:12 на 01.07.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал трябваше да пропусне цялата втора половина на миналогодишния сезон, което беше породено от неговата хронича травма в областта на ходилото,а тази пролет проблемите се завърнаха с пълна сила. Матадора едва се движеше по време на неговия осминафинален двубой с Денис Шаповалов на Мастърса в Рим и това постави под сериозна въпросителна участието му на Ролан Гарос. Рафа обаче за пореден пък показа, че думите " предавам се" не съществуват в неговия речник и съумя да достигне до рекордната си 14-ра титла в Париж, макар че трябваше да играе на инжекции почти през цялото време.

Самият Надал повтаряше постоянно как всеки мач може да бъде последния за него изобщо на Ролан Гарос, но след турнира проведе специален нов вид лечение, чрез което намали болката в проблемната област и успя да се възстанови навреме за Уимбълдън, където вече се класира за третия кръг. 22-кратният шампион от Шлема говори по темата с евентуалното отказване на последната си пресконференция, като не скри как действително е бил близо до преустановяване на състезателната си дейност:

Преди две седмици обмислях сериозно възможността да се откажа от тениса. Всичко това обаче е вече в минало. Не съм искал да спра с тениса, защото вече не го обичам или ми е омръзнал, а поради моите физически проблеми. В момента нещата са далеч по-добре и отново изпитвам желанието да се състезавам. Същевременно не ме е страх да се оттегля от спорта, тъй като имам много други интереси и водя щастлив живот извън този на професионален атлет.

Бих искал да опитам много нови неща, но със сигурност ще бъде сериозна промяна, защото се занимавам с това от 30 години насам и ще ми е нужно време за адаптация, докато свикна към новото си ежедневие. Нормално е хората да говорят по този въпрос, имайки предвид как спортистите до известна степен ставаме част от живота им. Случвало ми се е с различни футболист и голфъри. Много обичах да наблюдавам играта на Тайгър Уудс, а сега нямам тази възможност и това променя и моите навици.

Вероятно феновете ще си мислят същото, щом някой измежду мен, Роджър и Новак спре да играе тенис. Любимите ни спортисти са важна част от самите нас, която ни е вдъхновявала и е трудно да продължиш напред без да имаш шанса да ти служат за пример - заключи бившият номер едно.

Източник: Metro

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Мислите за отказване са вече в миналото Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Пресконференции | рафал надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook