Надал: Моето отказване също не е далеч; мислех да го сторя още на този Ролан Гарос

от в 14:31 на 27.09.2022
Калоян Соколов

Само преди няколко дни тенис обществеността трябваше да се раздели с една от най-големите си легенди, а именно Роджър Федерер. 20-кратният шампион реши да слезе от голямата спортна сцена, изигравайки последния си двубой рамо до рамо с Рафаел Надал. Звездното дуо допусна поражение във въпросната среща от отборната надпревара Laver Cup, само че това нямаше никакво значение и Федерер получи дължимото уважание на последвала специално цереомония. Самият Надал прие много емоционално сбогуването на своя голям съперник и приятел с тениса и призна как неговото време в спорта също изтича:

"Знам, че и моето отказване не е далеч. Вече съм на 36 години, така че се намирам във финалния етап от кариерата си. Истината е, че обмислях оттегляне след тазгодишния Ролан Гарос и всеки мач в Париж можеше да е последен в моята кариера, но впоследствие се подложих на новото лечение. Засега обаче гледам да не мисля по този въпрос.

Не церемонията се просълзих единствено заради отношението ми към Роджър, а не поради някакви мисли, свързани с мен самия и евентуалното ми отказване. Разбрах самата новина около 10 дни преди да бъде обявена публично. Казах му, че не знам дали мога да играя на двойки с него, защото коляното ми не е добре, като също така нямаше как да отсъствам за дълго от дома. Все пак обещах на Роджър, че ще отида дори за малко и ще прекарваме известно време заедно" - призна Матадора.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Моето отказване също не е далеч; мислех да го сторя още на този Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook