Надал: Може да се откажа още след 6 месеца, но не искам да съм роб на думите си

от в 15:46 на 08.12.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал вече зарадва феновете си с новината, че се завръща за началото на следващата тенис кампания и ще можем да го наблюдаваме още на ATP 250 надпреварата в Бризбейн, която стартира на 31 януари, както и на Аустрелиън Оупън, където Матадора получи тежка травма в началото на годината и оттогава насам не е играл.

Самият 22-кратен шампион от Шлема обяви още през пролетта, че вероятно за последно ще се съревновава в ATP Тура през 2024-та, като изглежда Рафа все още не е променил своето решение, но все пак си остави вратичка:

"Реалността е такава, че има много голям шанс 2024-та година да е последната в моята кариера. Може дори да се състезавам само половин сезон, ако нещата не се стекат според очакванията. Истината е, че в момента има множество въпроси, на които не мога да отговоря. Знам единствено, че съм готов да се завърна в игра и засега планирам да се насладя на всеки един турнир, мислейки как може да участвам в него за последно.

Не искам да обявявам някакъв финален срок на кариерата си, защото нямам идея какво ще се случи в следващите месеци. Не искам да бъда роб на собствените си думи. Вероятно е да се откаже след сезон 2024, но не бих желал да спирам, ако изведнъж се почувствам значително по-добре физически и имам възможност да се наслаждавам на играта" - разкри легендарният испански тенисист.

Източник: TennisMajors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Може да се откажа още след 6 месеца, но не искам да съм роб на думите си Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook