Надал може да си възвърне второто място, достигайки финала в Монте Карло

от в 19:12 на 16.04.2021
Тея Кръстева

Във вторник световният номер 2 - Даниил Медведев, се тества положително за коронавирус, което го изкара от Мастърс турнира в Монте Карло. Тази ситуация отваря перфектна възможност пред Рафаел Надал да си възвърне второто място, което Матадора загуби само преди няколко седмици.

През 2019-а Даниил Медведев достигна до полуфиналите в столицата на Монако, което означава, че през тази година руснакът ще загуби сериозен брой точки заради оттеглянето си. Рафаел Надал също бе полуфиналист в Монте Карло преди 2 години, но 20-кратният шампион от Големия шлем все още има шанс да натрупа необходимия брой точки, за да измести руснака от втората позиция.

Към момента Медведев има 10 300 точки, които са с 360 повече от 9 670-те на Матадора. Обновената система за точкуване, създадена от ATP, дава право на играчите да запазят 50% от точките, които са спечели от турнири в периода март - август 2019-а.

След като Мастърс надпреварата в Монте Карло спада към гореспоменатите турнири, това означава, че руснакът ще изгуби половината от спечелените точки на полуфинала в Княжеството - 180. В началото на следваща седмица Медведев ще има 9 850 точки в генералното класиране.

Рафаел Надал също ще изгуби 180 точки, след като и той достигна до полуфиналната фаза в Монте Карло през 2019-а. Испанецът обаче все още е в надпреварата, като има шанс да прибави допълнителни точки в своя актив. Ако Матадора се класира за финала в Княжеството сега, той ще си осигури 600 точки и ще си възвърне втората позиция в световната ранглиста с 10 090 пункта (9 670-180+600), изпреварвайки Даниил Медведев.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал може да си възвърне второто място, достигайки финала в Монте Карло Тея Кръстева
Теми:  
рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook