Надал надделя над Циципас и е полуфиналист в Лондон!

от в 00:40 на 20.11.2020
Марк Хаджижеков

Рафаел Надал се пребори за победата срещу Стефанос Циципас в решаващия мач от група ,,Лондон 2020". Така след 6:4 4:6 6:2 Рафа се класира за полуфиналите на финалния Мастърс, а днешното поражение на гърка означава, че тази година надпреварата ще има нов шампион. 

Мачът се проведе на високо равнище, като и двамата тенисисти демонстрираха свирепо желание за победа. Все пак подаванията на Циципас протичаха по-тежко от тези на Надал, като гръкът трябваше да отразява няколко брейкбола още в третото си подаване за срещата. 

Все пак до брейк така и не се стигна, но при 4:4 Стефанос отново бе предизвикан от своя опонент. Рафа достигна до скрит сетбол, който бе подарен след двойна грешка от ракетата на гърка. Така вторият поставен за пръв път се откъсна напред в резултата, а няколко минути по-късно се поздрави и с успеха в частта. 

Манакорецът продължи да притиска своя опонент и във втория сет, достигайки до нова точка за пробив, но техничен бекхенд уинър по късия диагонал сякаш ,,събуди звяра" у младока, който впоследствие спаси гейма си на начален удар. Миналогодишният шампион продължи да вдига нивото си с всеки изминал гейм, а макар че възможностите за пробив все още му убягваха, Циципас демонстрира достатъчно зрялост и търпение, за да си създаде шанс при 5:4 в своя полза. 

В този момент Надал сервираше за оставане в частта, като след няколко вълшебни изпълнения шестият в света достигна до първите си точки за брейк, които се явяваха и сетболи. При втория сетбол на Циципас дойде ред на изумяваща двойна грешка от ракетата на опитния испанец, като по този начин се стигна до трети сет. 

В него двамата си размениха по един пробив, преди да дойде ред на още един такъв в полза на левичаря, като този път вторият в света задържа преднината си за по-дълго време. При 4:2 Рафа отново дочака своя момент от ретур, за да се поздрави с нов брейк в своя полза, като не след дълго испанецът завърши задачата си, класирайки се на полуфиналите в Лондон. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал надделя над Циципас и е полуфиналист в Лондон! Марк Хаджижеков
Теми:  
Обзори | рафаел надал | стефанос циципас | тенис турнир в лондон

Коментари





Следвайте ни в Facebook