Надал надигра неопитния Циципас в Торонто и заслужи трофей №80 (видео)

от в 00:52 на 13.08.2018
Калоян Пламенов

Рафаел Надал прекъсна страхотната серия от победи над топ 10 тенисисти на младия грък Стефанос Циципас и го победи на финала на "Мастърс 1000" турнира в Торонто след 6:2, 7:6(4)

Това бе втори успех за Матадора над този противник, след като двамата се срещнаха по-рано през сезона на финала в Барселона и тогава развоят бе подобен. 

Денят не бе добър за младия Циципас, тъй като той не успя да си направи желания подарък за 20-ия си рожден ден, а именно първа титла при професионалистите. В същото време Матадора вече има 80 трофея в своята кариера и по този начин влезе в една престижна класация от играчи, които имат минимум по толкова отличия в тура. Пред него по този показател вече са само Джими Конърс, Роджър Федерер и Иван Лендъл. 

Освен това трофеят е пети за Матадора през настоящия сезон. Той до момента бе спечелил от началото на годината "Мастърс 1000" в Монте Карло и Рим, турнирът в Барселона и "Ролан Гарос". 

В първия сет испанецът проби на два пъти своя противник - в третия и петия гейм, а освен това съумя да задържи своите подавания без никакви трудности.

Вторият сет започна страхотно за испанеца и той проби още в началния гейм. Той задържа аванса си и при 5:4 сервираше за мача. В този момент гръцкият състезател реализира първия си пробив в срещата, за доведе ситуацията в крайна сметка до тайбрек. В него Рафа взе превес със 7:4 точки.

Шампионите в "Мастърс 1000" сериите:
Рафаел Надал - 33
Новак Джокович - 30
Роджър Федерер - 27
Андре Агаси - 17
Анди Мъри - 14
Пийт Сампрас - 11
Томас Мустер - 8
Майкъл Ченг - 7

Най-много титли през 2018:
Рафаел Надал - 5
По 3:
Роджър Федерер
Александър Зверев
Фабио Фонини
По 2:
Хуан Мартин дел Потро
Доминик Тийм
Джон Иснър
Роберто Баутиста Агут
Марко Чекинато
Стив Джонсън


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал надигра неопитния Циципас в Торонто и заслужи трофей №80 (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал | стефанос циципас | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook