Надал: Напълно чист съм

от в 16:32 на 10.03.2016
Tennis.bg

Рафаел Надал отрече някога да е използвал забранени субстанции, чрез които да подобри скоростта си или възстановяването си от травми. Испанецът обобщи, че е "уморен" от слухове.

Той бе принуден да коментира темата в Индиън Уелс, след като гръмна скандала с Мария Шарапова, която даде положителна допинг проба.

"Напълно чист съм. Никога не съм имал желание да върша нещо нередно. Вярвам в ценностите в спорта. Той трябва да служи като пример за децата и да направиш нещо срещу това, означава да излъжеш себе си, а не толкова опонентите," заяви Рафа в Калифорния.

Въпреки много спекулации с неговото име Матадора никога не е бил хващан с допинг. През 2011-а бившият шампион от "Ролан Гарос" Яник Ноа индиректно го обвини като заяви, че успехите в испанския спорт в последните години, се дължат именно на допинг. Той визираше и популярния случай с колоездача Алберто Контадор.

По-късно през 2013-а белгийският тенисист Кристоф Рокус изрази недоумението си как Надал тотално доминира на "Ролан Гарос" през 2012-а, а две седмици след това не може да играе в Уимбълдън.

Надал пък призна, че за проблемите си с колената използвал метод чрез реинжектиране на собствена кръв. "Трябва да си честен. Никога нищо не съм крил. Направих реинжектиране и терапия със стволови клетки. Първата процедура бе фантастична, но втората беше ужасна. Трябваше да спра да играя тенис за седем месеца.

"Със стволовите клетки пробвах два пъти и се получи добре. Не съм вършил нищо нередно," уточнява Надал, който твърди че вярва много на своя лекар, който бил с дългогодишна практика.

Както е известно Шарапова бе хваната с препарата мелдониум на Откритото първенство на Австралия. Той е в списъка със забранени едва от януари.

Според Надал Шарапова трябва да бъде наказана и това да служи за пример на всички останали.

"Трудно ми е да си представя как може да се случи подобно нещо, но грешките са факт. Тя трябва да бъде наказана. Иска ми се да вярвам, че говорим за грешка на Мария. Тя надали е искала да го направи. Но определено е неглижирала ситуацията. Нужно е да си понесе последствията."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Напълно чист съм Tennis.bg
Теми:  
допинг | мария шарапова | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook