Надал: Не бях на ниво; няма как с тази игра да създам проблеми на най-великия в историята

от в 06:40 на 30.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал не скри разочарованието си от представянето си срещу Нова Джокович във втория кръг на Олимпиадата в Париж. Рафа не съумя да се противопостави по никакъв начин на своя голям съперник и до голяма степен се сбъдна неговата настройка отпреди мача, когато се заяви като явен аутсайдер. Матадора джентълменски призна превъзходството на своя опонент и за пръв път публично си позволи да го определи като "най-велик в историята".

"Единият играч беше много по-добър от другия и трябва да го приема. Беше ми много трудно да преглътна всичко случващо се в първия един час от мача, но все пак го направих. Опитах се да остана с правилната ментална настройка и поведение на корта, защото знаех, че дуелът ни би могъл да се развие по този начин. Не бях в състояние да играя на нивото, от което се нуждаех днес, а той не ми остави никакви шансове.

Липсваше ми постоянното качество на моите удари, за да му създам проблеми. Вече нямам краката отпреди 15 години, така че не мога да компенсирам, когато ударите ми не са достатъчно добри. Няма как да създате проблеми на най-великия тенисист в историята, когато сте лишен от тези две неща, нали така?


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Не бях на ниво; няма как с тази игра да създам проблеми на най-великия в историята Калоян Соколов
Теми:  
atp | интевюта | новак джокович | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook