Надал: Не съм сигурен кога ще мога да се завърна на корта

от в 14:07 на 14.10.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал прекрати сезон 2021 поради физическо неразположение. Испанецът страда от неприятна контузия, която го извади извън корта за немалък период от време. Но Матадора постепенно се възстановява и е готов отново да се завърне към тренировките. Все още обаче не е ясно кога Рафа ще бъде в оптимална форма и ще има възможност да се съревновава на професионално ниво.

Надал бе отличен като "Почетен гражданин" на областта Сан Йорен де Кардасар по-рано, благодарение на доброто дело, което извърши в помощ на местността през 2018 година след серията от наводнения. По време на церемонията по награждаване Рафа сподели повече около състоянието си, а ето и точните му думи:

"Искам да се възстановя възможно най-бързо и да се завърна на корта, но не мога да кажа кога ще се случи това. Трудя се всеки ден и следвам плана, изготвен от специалистите, в който съвсем ясно са посочени целите, които да преследвам. Няма да кажа какви са те, защото има неща, които не зависят от мен и е възможно да настъпят промени. Аз обаче знам какво се иска от мен и вярвам, че всичко ще мине по план и отново ще имам възможност да играя.

Трудя се всеки ден, за да мога първо да се възстановя от контузията, а след това да възвърна формата, която ще ми позволи да бъда конкурентен на корта. Постепенно увеличаваме натоварванията, на които подлагам крака си. В момента трябва да бъдем внимателни и да мислим в краткосрочен план, тъй като, за съжаление, този тип травми не са точна наука“ - завърши Маестрото.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Не съм сигурен кога ще мога да се завърна на корта Диана Андреева
Теми:  
надал | рафаел надал | тенис сезон

Коментари





Следвайте ни в Facebook