Надал: Не се страхувам от живота след края на професионалната ми кариера

от в 12:30 на 22.10.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал все по-често говори за плановете си след края на професионалната си кариера. Испанецът със сигурност ще остави следа в историята на спорта, а плановете му за напред ще запазят и връзката му с тениса, защото той планира да се съсредоточи основно върху академията си, която помага на млади таланти да се развиват. Но от къде е тръгнал Рафа и какво би посъветвал бъдещите състезатели? За това, както и още нещо, сподели самият Надал в интервю пред Number: 

"Като дете наистина обичах да тренирам. Прекарвах всяка свободна минута на корта. Още тогава придобих навика да гледам другите състезатели и да се опитвам да анализирам играта им, но никога не съм се опитвал да копирам някого. Беше ми интересно да установя кое ги прави добри играчи и с течение на времето това ми помогна да изградя своя собствен стил. Опитвах се да събера възможно най-много гледни точки за всеки елемент от тениса – къде да заставам спрямо топката, как да се движа и в кой момент да удрям. 

Гледал съм безброй много клипове в YouTube в търсене на вдъхновение. Ако мога да дам един съвет на младите, които искат да станат най-добрите, би бил следният: никога не преставайте да търсите най-иновативните идеи. Когато загубите върховата си форма вследствие на възрастта, винаги можете да компенсирате с някакво ново умение, с което да изненадате противниците си. 

Със сигурност ще остана близо до спорта след пенсионирането си. Ръководя академия, която предоставя възможност на младите състезатели да се развиват и в същото време поддържа връзката ми с тениса. Напоследък отделям сериозно количество време и на фондацията си. Основно съм се съсредоточил върху един от проектите ѝ, чиято цел е да помага на деца с увреждания. Изобщо не се страхувам от живота след края на професионалната ми кариера." - завърши Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Не се страхувам от живота след края на професионалната ми кариера Диана Андреева
Теми:  
надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook