Надал: Не се стремя към върха на световната ранглиста

от в 15:14 на 24.02.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал се превърна в първия играч, който печели 21-ва титла от Големия шлем. Това изумително постижение стана факт след феноменален обрат от 0:2 сета срещу световния №2 Даниил Медведев на финала на Аустрелиън Оупън 2022. Така Матадора излезе като едноличен лидер на върха на класацията за най-голям брой спечелени "мейджър" трофеи, изпреварвайки своите двама големи съперници през годините Роджър Федерер и Новак Джокович.  

До момента през 2022 Надал все още е непобеден, а играта му е на повече от високо равнище. Той със сигурност е сред претендентите за трофея на турнира в Акапулко, където се изявява в момента, като при добро стечение на обстоятелствата Рафа може да се завърне обратно в топ 4 на световната ранглиста още през идния понеделник. Прогресът в АТР класацията обаче не е сред основните цели за Матадора сподели самият той наскоро: 

"За жалост, вече не се стремя към върха на световната ранглиста." - започна Надал. "Имам различни цели в момента. Да гоня трона на АТР би било грешка на този етап от кариерата ми. Бих бил много щастлив да вляза в битката за челната позиция с моята лека програма, но няма да променям календара си, за да печеля повече точки." - завърши Надал.

Източник: ATP


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Не се стремя към върха на световната ранглиста Диана Андреева
Теми:  
акапулко | надал | рафаел надал | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook