Надал: Не спирам да търся какво бих могъл да подобря дори на тази възраст

от в 17:22 на 11.03.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал отсъстваше за период от близо половин година и изобщо не се знаеше дали някога отново ще видим Матадора в професионален турнир, имайки предвид неговата хронична травма в областта на стъпалото. Рафа обаче за пореден път показа силата на своя характер и направи повече от впечатляваща обратна поява на корта, печелейки рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Испанецът все още не познава вкуса на поражението през 2022-ра и е основният фаворит за трофея на вече започналия Мастърс в Индиън Уелс, а ето какво сподели самият Надал за най-трудния си период в кариерата и по какъв начин е успял отново да се завърне на върха в спорта:

"Опитвах се да остана позитивен, въпреки че всичко се развиваше против мен. Въобще не можех да ходя в първите две седмици, след като загубих от Джокович в полуфиналите на Ролан Гарос и прекарах два месеца в болезнени тренировки. Изобщо не бях готов да се завърне по време на надпреварите в Северна Америка, но реших да опитам и нещата се влошиха. Всичко това прави титлата в Мелбърн толкова специална, само че най-важното е получената възможност да се състезавам отново и да бъда конкурентноспособен на останалите момчета в Тура.

Истинска благословия е пак да изпитвам чувството от играта пред пълни трибуни. През годините винаги съм съумял да модернизирам тениса си, за да се съревновавам с най-добрите и сторих именно това е предсезонната си подготовка. В някои мачове подходих с по-голяма доза агресия, докато в други заемах изчаквателна позиция и търсех тактически решения, така че винаги имам резервен план в главата си. Важно е колко развих своя сервис на този етап от кариерата си, защото вече нямам някогашната си скорост. В днешно време действам с далеч повече решителност и смелост, като не спирам да търся какво бих могъл да подобря. Не мога да скрия задоволството си от интензитета на представянето си досега през годината" - завърши бившият номер едно.

Източник:L'Équipe

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Не спирам да търся какво бих могъл да подобря дори на тази възраст Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook