Надал не срещна трудности срещу Попирин и крачи уверено напред в Мадрид!

от в 17:30 на 06.05.2021
Калоян Соколов

Рафаел Надал удължи серията си на седем поредни успеха, надигравайки талантливия Алексей Попирин в третия кръг на надпреварата в Мадрид. Поставеният под номер едно срещна известни трудности в самото начало, но след това защити реномето си на абсолютен фаворит и се наложи с рутинното 6:3 6:3, за да се класира за четвъртфиналите, където го очаква двубой с един измежу Александър Зверев и Даниел Еванс.

Двубоят стартира по много неочакван начин, тъй като Матадора загуби откриващите седем точки и бе изправен пред три последователни брейкбола на собствен сервис, но се измъкна от трудното положение и на свой ред проби опонента си, като съвсем скоро вече бе изградил солидна преднина от 4:1 гейма. Попирин намали изоставено си до 3:4, а впоследтвие дори имаше възможност да достигна до паритет, само че местният любимец повиши нивото си на игра и прибави първия сет в своята сметка.

Надал пренесе силните си изяви във втората част, докато австралиецът влагаше твърде много сила в изпълненията си и световният номер 2 заслужено се откъсна напред с 3:0. Младокът все пак не допусна да се стигне до разгром, връщайки се към силните мигове от дебютните минути на мача, но Рафа не позволи появата на някакъв изненадващ развой и докара нещата до успешна за себе си развръзка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал не срещна трудности срещу Попирин и крачи уверено напред в Мадрид! Калоян Соколов
Теми:  
atp | мадрид | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook