Надал: Независимо дали съм съгласен с Джокович, съдът се произнесе в негова полза

от в 19:22 на 10.01.2022
Мирела Николова

Една от най-обсъжданите теми през последната седмица намери своята развръзка, след като съдът в Австралия разгледа подадената жалба от Новак Джокович относно решението на правителството на щата Виктория да не го допусне в страната. По-рано днес съдия Антъни Кели се произнесе окончателно и отсъди делото в полза на световния номер едно. Сърбинът получи свобода и вече дори проведе тренировка на Rod Laver Arena, заявявайки, че иска да се състезава на Аустрелиън Оупън въпреки всичко случило се.

Реакциите относно изхода от съдебния процес не закъсняха, като сред първите, които изразиха мнението си по темата, беше Рафаел Надал. Испанецът преди няколко дни отказа да заеме страната на Джокович в конфликта между него и Министерството на Австралия, заявявайки, че не знае всички детайли по случая, като също така добави, че сърбинът е знаел правилата и вероятно е бил наясно какво би могло да последва. 

Днес, след края на делото, Матадора отново взе отношение по темата, а ето и какви бяха точните му думи: 

"Независимо дали съм съгласен, или не с мнението на Джокович по някои теми, съдът се произнесе окончателно и му даде правото да участва на Аустрелиън Оупън. Мисля, че това беше най-справедливото решение. Желая му успех."

"На лична основа, бих предпочел да не играе в Мелбърн", добави шеговито 13-кратният шампион на Ролан Гарос, след което допълни още: "Всичко е много по-интересно, когато най-добрият може да се включи в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Независимо дали съм съгласен с Джокович, съдът се произнесе в негова полза Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook