Надал: Няма за какво да съжалявам, имам зад себе си два фантастични сезона

от в 15:36 на 08.09.2018
Калоян Пламенов

Рафаел Надал призна, че тепърва ще стане ясно колко сериозно е състоянието му на коляното след травмата, която получи срещу Хуан Мартин Дел Потро и заради която се отказа след края на втория сет при аванс от два сета за аржентинеца.

Така Матадора на практика бе детрониран от US Open и турнирът ще има нов шампион.

"Болката в коляното винаги е сходна. Този път всичко стана в едно движение. Ще трябва да мина обстойни прегледи през следващите дни и да видя какво ще се случи. Още не мога да ви кажа каква е точно контузията ми", обяви той.

"Макар да трябваше да се оттегля заради травма мисля, че сезонът дотук бе страхотен за мен, така че няма за какво да съжалявам. Миналият - също. Като цяло имам два много добри сезона с много спечелени трофеи на сметката ми и няма как да съм недоволен. Преди време много хора не мислеха, че ще играя още, но аз ги опровергах".

"Дори и аз преди не си мислех, че на 32 години ще мога да играя толкова силен тенис, но ето, че го правя. Не мога да се сравнявам нито с Федерер, нито с Джокович, нито с Дел Потро. Всички ние сме различни тенисисти, но с еднакви цели - да печелим трофеи". 

"Мисля, че все още имам добро място в историята на спорта и същевременно играя, така че съм щастлив". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Няма за какво да съжалявам, имам зад себе си два фантастични сезона Калоян Пламенов
Теми:  
us open | открито първенство на сащ | рафаел надал | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook