Надал: Никога повече няма да видим толкова перфектен тенисист като Роджър Федерер

от в 17:34 на 22.06.2024
Калоян Соколов

Документалният филм "Twelve Final Days" е вече наличен в платформата Amazon Prime и всеки фен на тениса може да проследи историята на последните 12 дни в кариерата на Роджър Федерер. Лентата е особено емоционална, тъй като голяма част от нея е заснета в домашна обстановка и можем да видим всичко, през което преминават Маестрото и неговите близки, когато той оконачетелно взема решението да се оттегли от професионалния спорт.

Филмът също така се концентрира и върху грандиозното изпращане на 20-кратния "мейджър" шампион по време на Laver Cup 2022-ра в Лондон, където той изигра последния си мач в своята кариера, партнирайки си на двойки със своя най-голям съперник и вече добър приятел - Рафаел Надал. В социалните мрежи вече изтекоха кадри от синхрон с участието на Матадора, в който той изказва огромното си възхищение към легендарния швейцарец.

"Неговото наследство ще остане завинаги в света на спорта. Той е артист, който може да направи абсолютно всичко с ракета в ръка. Никога повече няма да видим толкова елегантен играч, който се е доближавал толкова близо до перфектността" - споделя Надал пред екипа на Amazon.

Самият Рафа вчера качи обща снимка с Федерер от Laver Cup в Instagram, като поздрави Маестрото за премиерата на филма и сподели, че няма търпение да го гледа, тъй като никога няма да забрави въпросния уикенд до края на живота си.

"Благодаря, приятелю! Беше уикенд, който и двамата ще помним цял живот" - отговори швейцарецът под поста на Надал.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal)

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Никога повече няма да видим толкова перфектен тенисист като Роджър Федерер Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook