Надал обезличи Циципас след 6:0 в третия сет и се класира за 5-тия си финал в Мелбърн!

от в 12:33 на 24.01.2019
В


Рафаел Надал надигра младия грък Стефанос Циципас в три категорични сета след 6:2 6:4 6:0, като в третия сет Рафа тотално обезличи 15-тия поставен. Матадора не показа слабости в представянето си и не даде каквито и да било шансове на младия си опонент, който просто не издържаше на интензитета, с който испанецът играеше. Подаванията на Надал също така вървяха безметежно, а тези на Циципас често минаваха през равенства и възможности за пробив. По този начин Рафа се класира на 5-тия си финал в Мелбърн, който е и първият, до когото не е загубил нито един сет в целия турнир, а там той ще срещне един измежду Лука Пуй и неговия голям съперник Новак Джокович.

Мачът започна с комфортен сервис гейм за гръка, а Матадора изпита известни трудности в първото си подаване, изоставайки с 15:30. Рафа обаче успя да пласира новия си плосък сервис по правата, а след две грешки на Циципас резултатът бе изравнен.

Последва изключително агресивен гейм на Надал от ретур, който поемаше инициативата в разиграванията при най-малката възможност, а това му донесе и първия брейкбол в срещата. Испанецът веднага се възползва от шанса си, пласирайки нов страховит ретур, а след това и доминирайки точката, като така предизвика грешка на гръка. По този начин Матадора показа значителна разлика в представянето си по време на точките за пробив срещу Циципас в сравнение с това на Федерер, който пропусна цели 12 брейкшанса срещу младока.

До края на сета реално Рафа нямаше затруднения в сервис геймовете си, като успя да реализира и нов пробив при 4:2. След комфортно затвърждаване левичарят поведе със сет и даде заявка, че задачата на Стефанос днес ще бъде изключително трудна.

 

Във втория сет Циципас вдигна нивото си на игра и пласира около 90% първи сервиси в полето, което му донесе дивиденти - гръкът взимаше подаванията си значително по-лесно, отколкото през първата част. Надал, от своя страна, продължаваше с комфортните задържания, а нивото му на игра бе постоянно. 15-тият поставен все пак трябваше да се бори за сервиса си при 2:2, когато изостана с 0:40 след фамозен форхенд уинър на испанеца, както и две точки, в които гръкът нямаше много късмет. Този път обаче Циципас напомни за мача срещу Федерер, като отрази и трите възможности след силни сервиси и отлична игра на мрежата, а скоро поведе и с 3:2.

При 4:4 последва нов труден сервис гейм за Стефанос, който този път изостана с 15:40. След поредната комбинация сервис-воле първата точка за пробив бе спасена, но при втората гръкът бе неприятно сюрпризиран, като, опитвайки се да направи същото, испанецът свлече ретура в краката му, а Циципас не успя да реагира и заби деми-волето си в мрежата. По този начин Матадора си издейства страхотното предимство от пробив в сета, който бе затворен след ново безкомпромисно подаване на нула.

 

Надал побърза да поведе набързо и в третия сет, осъществявайки брейк още в първия сервис гейм на младока в частта. Не след дълго резултатът стана 2:0 преди Рафа да направи нов пробив след нова порция безкомпромисни отигравания на загуващия вече надежда грък. Скоро 2-рият поставен удължи серията си от поредни спечелени геймове на седем, когато последва и още един пробив в полза на испанеца, който, макар че даде възможност за пробив на гръка в последния гейм в мача, не допусна изненада след това и завърши мача с геврек в своя полза.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал обезличи Циципас след 6:0 в третия сет и се класира за 5-тия си финал в Мелбърн! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook