Надал: Оставих всичко на корта, но Джокович беше възхитителен

от в 09:21 на 12.06.2021
Диана Андреева

Новак Джокович записа името си в историята, ставайки първия тенисист, който има две победи над Краля на клея Рафаел Надал на любимия му турнир за годината - Ролан Гарос. В един страхотен мач световният номер едно се повдрави с успеха в четири сета и заслужено си осигури място във финалния сблъсък от тазгодишното издание на надпреварата. След поражението Надал не пропусна да коментира ситуацията, а ето какво точно каза той:

"Не съм способен винаги да печеля в Париж. В нашия спорт трябва да признаваш както победата, така и поражението. Не е бедствие, че загубих. Тъжно ми е, защото не успях да спечеля най-важната за мен турнир в Тура. Но поне ще имам възможност да бъда у дома със семейството си. Трябва да си почина малко - физически, психически, а след това ще кажа какъв е графикът ми."

Очаквам с нетърпение следващите ми мачове и гледам само напред. Оставих абсолютно всичко на корта, но Джокович беше по-добър и заслужаваше да спечели. Не беше моят ден, ала такъв е живота в професионалния спорт. Искам да кажа, че съм възхитен от това, което той показа и смятам, че наистина беше нужно да се поздрави с крайната победа. Условията не бяха като през изминалите ми двубои. Кортът беше по-бавен, но това не е оправдание. Мачът беше страхотен, имаше невероятни точки. Умората е налице, затова не знам кога точно ще се завърна обратно.", завърши Рафа. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Оставих всичко на корта, но Джокович беше възхитителен Диана Андреева
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook