Надал: Отново изпитвам удоволствие от играта; в последния момент се отказах от церемония на РГ

от в 13:28 на 15.06.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал продължава да дава все по-явни сигнали, че вероятно ще го видим в ATP Тура и през следващия сезон. Матадора в началото на сезона беше категоричен, че 2024-та ще е последната година в професионалния тенис за него и организаторите на турнирите в Барселона и Мадрид му организираха специална церемония по изпращане. Същото искаха да сторят и от Ролан Гарос, където Рафа е 14-кратен шампион, само че той не се възползва от тази чест и отказа да потвърди, че това е било последното му участие в Париж.

Наскоро Надал се оттегли от участие на Уимбълдън, за да се подготви за Олимпийските игри в Париж и определено можем да кажем, че неговото съобщение към британаските фенове не звучеше като сбогуване, а по-скоро се разчетоха нюанси, с които испанецът намекваше как планира да се завърне за един последен път на "свещената трева".

"Кралят на клея" вчера даде интервю за L'Equipe, в което подхрани още повече надеждите на своите фенове, че отказването му е по-далеч във времето от планираното и също така обясни защо от Ролан Гарос са отменили церемонията по неговото изпращане в последния момент.

"Усещам, че отново изпитвам удоволствието от играта и се забавлявам на корта. Искам да си дам шанс, за да видя дали физиката ми ще съумее да остане на сегашното добро ниво, или пък говорим за някакъв временен момент и скоро отново всичко ще се обърка в това отношение. Решил съм да си дам време и да видя как ще се чувствам след Олимпиадата и тогава вече ще преценя какво решение да взема за бъдещето си.

В началото се съгласих да го направим (церемонията на Ролан Гарос), но се отказах в последната възможна минута, след като бях провел много позитивна тренировка. Просто казах, че не искам подобна церемония и това е самата истина. Нямаше да чувствам за редно да обявя, че това е последният ми Ролан Гарос, знаейки как съм нямал нужното време да се подготвя, както бих желал.

Нищо не пречи на организаторите да почакат още година. Ше се завърна за тази церемония, ако ще и вече да съм пенсиониран от тениса, а не участник в турнира. Ако пък още се състезавам, то би било още по-хубаво и емоциално изпращане. Предпочитам да не живея с идеята, че някой трябва задължително да ми отдаде почит, защото това на практика ме принуждава отново да играя задължително в Париж, а засега не мога на 100 процента да потвърдя това - коментира 22-кратният шампион от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Отново изпитвам удоволствие от играта; в последния момент се отказах от церемония на РГ Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook