Надал отправи остри критики към програмата за Купа "Дейвис"

от в 08:20 на 21.11.2019
Калоян Пламенов

Световният №1 и носител на 19 титли от Шлема Рафел Надал отправи остри критики към програмата на Купа "Дейвис".

Неофициалното отборно световно първенство по тенис при мъжете се играе при нов формат, като в столицата на Испания Мадрид са събрани 18 държави, разпределени в шест групи.

Победителите в тях и двата най-добри втори отбора ще се класират за четвъртфиналите.

Според Матадора обаче има неща, които не са обмислени добре. Основният проблем е свързан с графика на провеждане на срещите. Поводът за негодуванието му стана късният час на провеждане на последната среща между Испания и Русия от група В.

Сблъсъкът на двойки се игра след полунощ, а домакините все пак ликуваха с 2:1 победи. В герои за иберийците сепревърнаха Марсел Гранойерс и Фелисиано Лопес, които надделяха над Карен Хачанов и Андрей Рубльов с 6:4, 7:6.

"За мен негативът от този формат е това, че последният мач започва в 00:45 ч. на следващия ден. Това създава големи проблеми на нас играчите, а също и на хората, които са дошли в залата, защото следващият ден е работен. Прави цялата ситуация сложна", коментира Матадора.

"Форматът като цяло те изправя пред предизвикателство, тъй като всяка грешка те поставя в ситуация, в която не искаш да бъдеш. След като загубихме първия мач, бяхме под напрежение, Франция например страда много срещу Япония.

"Правиш грешка в един мач на сингъл и след това всичко може да се случи в този на двойки. От тази гледна точка всичко е красиво, но в същото време много опасно с водещите отбори", коментира Рафа, който постигна 25-ата си победа за националния тим на Испания след 6:3, 7:6 над Хачанов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове








Оцени тази статия:
Надал отправи остри критики към програмата за Купа "Дейвис" Калоян Пламенов
Теми:  
купа дейвис | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook