Надал победи Джокович и спечели деветата си титла в Рим!

от в 19:38 на 19.05.2019
В
Рафа Надал е безспорният шампион през тази година в Рим! На финала Рафа се наложи над световния номер едно - Новак Джокович, след 6:0 4:6 6:1, като по този начин испанецът спечели своята девета титла в италианската столица и защити трофея си от миналата година. Надал също така днес спечели и 34-тия си трофей от сериите ,,Мастърс 1000”, като по този начин той отново излиза напред по този показател, след като Джокович остава с общо 33 титли от тази категория.

През първия сет същинският доминатор на корта бе ,,Матадора”, който като че ли не можеше да сгреши. Рафа правеше уинъри от всякакви позиции и умело притискаше съперника си, който сякаш не бе подготвен да отговори на това високо темпо, което майорканецът предлагаше.

https://twitter.com/doublefault28/status/1130115549344804866?s=20

От ракетата на Джокович си сипеха множество нетипични грешки, като след едва двайсетина минути игра световният номер едно изоставаше с 0:3 и два пробива.



Комфортният аванс на Надал помогна на испанеца да заиграе дори още по-освободено, което означаваше, че шансовете на Ноле в тази откриваща част бавно, но сигурно се изпаряват.

https://twitter.com/TennisTV/status/1130122631955591169?s=20

При 4:0 левичарят реализира трети пробив след близо 10-минутен гейм, като впоследствие Рафа затвърди, фиксирайки първия ,,геврек” изобщо в съперничеството си срещу сърбина.

https://twitter.com/TennisTV/status/1130124057943388160?s=20

Във втория сет обаче Джокович се съвзе и след помощта на три директни точки от начален удар световният номер едно най-после се записа в резултата на срещата. Ноле показваше признаци на желание за борба и непримиримост, които отсъстваха през първия сет, като при 2:1 той достигна за първи път в двубоя до възможност за пробив след няколко агресивни отигравания. Тогава обаче бе ред на Рафа да блесне и след поразяващ форхенд уинър да заличи брейкбола, а скоро - и да възобнови паритета в частта.

Изведнъж обаче ,,Матадора” отново натисна педала и при 3:3 достигна до три поредни възможности за пробив, които до голяма степен щяха да решат битката в негова полза. Тогава обаче Джокович вкара няколко неспасяеми сервиса, като в крайна сметка Ноле успя изцяло да преобърне гейма и да поведе отново, този път с 4:3.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1130136256858402822?s=20

Надал не след дълго изравни, когато пак ,,Джокера” бе изправен пред брейкбол, но и този път сервисът на сърбина го опази от инкасиране на решителен брейк, като в крайна сметка за сетен път световният номер едно демонстрира силната си воля и възстанови предимството си в сета.



Фактът, че Надал бе изпуснал общо четири брейкбола в рамките на този сет, разколеба испанеца изключително много, като той допусна няколко изненадващи неточности от дланен удар, които дотогава практически не присъстваха в двубоя. Така Рафа бе изправен пред сетбол в полза на Джокович, когато последва нова непредизвикана грешка от неговата ракета, което означаваше, че трета решителна част трябваше да определи шампиона на тазгодишната надпревара в Рим.

https://twitter.com/TennisTV/status/1130138874783645696?s=20

Статуквото на корта обаче отново се промени в третия сет, като най-накрая Надал успя да пробие след няколко колебливи прояви на сърбина. Впоследствие Рафа затвърди, като правеше впечатление, че Джокович се връща към нивото си от първия сет, след като първият в света допускаше множество грешки в опити за къси топки, както и не се представяше достатъчно убедително в ударите си в близост до мрежата. Надал достигна до точка за двоен брейк и 3:0, но тогава бекхендът на сърбина го спаси от опсността, като в крайна сметка Ноле се разписа в третия сет.

Този път обаче майорканецът не се поколеба и поведе с 3:1, когато последва поредният слаб сервис гейм на Джокович, като този път световният номер две се възползва от възможностите си за пробив, повеждайки с 4:1.

Затвърждаването на втория брейк се оказа коварно, след като Рафа бе изостанал с 15:30 на сервис, но в крайна сметка след поредните грешки от ракетата на Джокович испанецът поведе с 5:1 и се доближи на гейм от триумфа.

Последва нов силен гейм на ретур от страна на испанеца, който след поредната колеблива проява на Джокович в близост до мрежата проби за сетен път и така вдигна ръцете си победоносно!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал победи Джокович и спечели деветата си титла в Рим! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook