Надал помете корта с Шарди и ще срещне Басилашвили на осминафинал

от в 14:46 на 16.05.2019
В
Рафа Надал започна един от най-любимите си клей турнири - този в Рим, с изключително убедителна победа над ветерана Жереми Шарди. ,,Матадора" помете корта с френския си съперник, връзвайки му един ,,геврек" и побеждавайки го с крайното 6:0 6:1 за едва час и седем минути игра, като по-късно днес Рафа ще се изправи срещу грузинеца Николоз Басилашвили.

Испанецът започна двубоя с нулево подаване и тъкмо когато изглеждаше, че Шарди ще отговори със същото, Надал направи пълен обрат в гейма си на ретур, осъществявайки първия пробив на своята сметка.

Преднината на осемкратния шампион в италианската столица растеше скоропостижно, докато французинът просто нямаше отговор на свръхинтензивната игра на своя опонент. Не след дълго Жереми инкасира нови два брейка, с което и предаде първата част на нула след 25 минути игра.

Във втората подемът на ,,Тореадора" продължи, като Надал поведе с 3:0, след като отрази точка за рибрейк, а впоследствие той имаше и шанс за пети пореден пробив в този двубой, но все пак Шарди заличи тази възможност и впоследствие най-накрая съумя да се запише в резултата на срещата.

42-тият в света продължаваше да не се справя с високото темпо на игра, което Рафа налагаше, и скоро допусна нов пробив, който окончателно реши двубоя в полза на испанеца.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал помете корта с Шарди и ще срещне Басилашвили на осминафинал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook