Надал: Последните седмици бяха болезнени за мен, ще ми бъде много трудно в Мадрид

от в 20:44 на 30.04.2022
Мирела Николова

Началото на сезон 2022 за Рафаел Надал вероятно надхвърли и неговите собствени очаквания, след като Матадора завоюва рекордна 21-ва титла от Големия шлем, а освен това триумфира на още 2 надпревари и остана непобеден в първите си 20 мача за годината. Първото му и единствено поражение досега през 2022-ра дойде на финала на Мастърса в Индиън Уелс, когато Тейлър Фриц прекъсна победната му серия, а впоследствие стана ясно, че испанецът има фрактура на реброто, която го извади от игра за близо месец.

Първоначално не се знаеше кога ще можем да видим манакореца отново в игра, но преди няколко дни той потвърди, че ще се завърне през идната седмица на Мастърс турнира в Мадрид, където ще открие клей сезона си. Днес Рафа присъства на мача между Реал Мадрид и Еспаньол, след който даде кратко интервю, в което говори за физическото си състояние към момента.

"Успях да тренирам много малко, реброто доста ме ограничава. Последните две седмици бяха много лоши и болезнени за мен. Не можех да правя почти нищо. Турнирът в Мадрид ще бъде изключително труден, но смятам, че ще бъда конкурентноспособен и в добра кондиция за Откритото първенство на Франция след три седмици. Вярвам, че ежедневните тренировки ще ми помогнат да подобря нивото си и да бъда готов за Париж", сподели рекордьорът по титли от Големия шлем, който ще преследва своя 14-и трофей във френската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Последните седмици бяха болезнени за мен, ще ми бъде много трудно в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | мадрид | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook