Надал преди епиката с Джокович: Ситуацията ни с Новак е много различна; ще бъда аутсайдер

от в 10:52 на 29.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал се намира далеч от оптималната си форма и самият той знае по-добре това от всички останали. Матадора дори изяви учудването си от това колко силно е играл в първия сет на двубоя си срещу Мартон Фучович, който се усложни много сериозно и Матадора трябваше да обръща подаването си от 0:40 в началото на решителния сет, но в крайна сметка се поздрави с успех на любимия си "Филип Шатрие".

Нещата обаче стават далеч по-тежки във втория кръг на олимпийския турнир, защото там Рафа ще се премери сили в днешния ден със своя най-голям съперник в своята кариера, а именно Новак Джокович. Топ поставеният загуби само един гейм на старта и несъмнено към момента играе далеч по-добър тенис спрямо Матадора, като самият Надал не отрича този факт и признава как ще бъде в ролята на аутсайдер, въпреки че е побеждавал сърбина в 8 от 10-те им срещи на Ролан Гарос.

"Ситуацията е много различна за мен и него. Да, той е само с една година по-млад от мен, но е много по-конкурентен и през последните години остана здрав и беше в битката за големите титли. Аз пък почти не съм играл в последните два сезона и далеч не съм толкова конкурентен, колкото би ми се искало. Със сигурност ще бъда аутсайдер в мача, като предстои да видим до колко мога да го затрудня и какви проблеми съм способен да му създам" - коментира 14-кратният шампион от Откритото първенство на Франция.

Източник: We Love Tennis

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал преди епиката с Джокович: Ситуацията ни с Новак е много различна; ще бъда аутсайдер Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook