Надал преди сблъсъка с Джокович: Всеки мач тук може да бъде последен в кариерата ми

от в 23:17 на 29.05.2022
Мирела Николова

Дългоочакваният четвъртфинален сблъсък между Новак Джокович и Рафаел Надал е вече оформен, след като през днешния ден сърбинът записа четвърти пореден трисетов успех над Диего Шварцман, а по-късно Матадора успя да сломи съпротивата на вдъхновения Феликс Оже-Алиасим след петсетов шедьовър. Така двамата титани ще премерят сили за рекорден 59-и път в повторение на миналогодишния полуфинал, когато сърбинът надделя в четири сета.

На пресконференцията си днес испанецът бе попитан какви са очакванията му за предстоящия двубой и как оценява своите шансове за успех, а ето и какъв бе отговорът на рекордьора по титли от Големия шлем:

"Няма как да знам на 100% какво ще се случи, тъй като за последно се изправихме един срещу друг преди точно година тук. Не съм играл такъв двубои от такъв калибър през последните три месеца, така че ще бъде голямо предизвикателство за мен. Той, мисля, спечели 9 последователни мача - триумфира в Рим, сега няма загубен сет в Париж и по всяка вероятност няма да му липсва увереност. Наясно съм с това в каква ситуация се намирам и го приемам. Въпреки това ще се боря. Това е.

Не мога да се оплача - четвъртфиналист съм на Ролан Гарос. Преди две седмици и половина дори не знаех дали ще мога да бъда тук. Така че в момента просто се наслаждавам на факта, че имам възможност да съм в Париж още една година. Ако трябва да съм честен, не знам дали всеки един мач тук няма да бъде последен в кариерата ми. Това е моята ситуация в момента.

Отново преминах през труден период, свързан с травмата в ходилото ми, така че не знам какво може да се случи в близко бъдеще с кариерата ми. Именно заради това обаче се опитвам да се наслаждавам възможно най-много и да се боря, доколкото мога, за да продължа да изживявам мечтата си, която е да играя тенис и да бъда отново част от заключителните етапи на Ролан Гарос, играейки срещу световния №1. Надявам се да успея да дам на себе си шанс да играя на възможно най-високо ниво и тогава ще видим как ще се развият събитията", сподели 13-кратният шампион на Откритото първенство на Франция.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал преди сблъсъка с Джокович: Всеки мач тук може да бъде последен в кариерата ми Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook