Надал премаза Медведев и след 6:3 6:0 триумфира в Монреал

от в 00:24 на 12.08.2019
В


Рафаел Надал продължава да впечатлява и удължавайки собствения си рекорд спечели трофей номер 35 от серията Мастърс 1000. Испанецът изигра мач на доста високо ниво срещу значително по-слабо играещия в сравнение с предишните дни в Монреал, Данийл Медведев и заслужено след 6:3 6:0 вдигна своята 5-та титла на канадския турнир.



Рафа откри срещата с дълъг сервис гейм, ала до пробив така и не се стигна, а Медведев показа, колко уверен и готов се чувста. Последваха спокойни минути за двамата преди Данийл да допусне спад в нивото си и след серия от грешки да даде на Надал брейк шанс, където и да допусне двойна, с което и да изостане с пробив. Неприятностите за руснака обаче не спряха до тук и след страхотен лоб и минаващ от любимия форхенд за Рафа, руснакът бе пред втори брейк. Все пак втори пробив така и нямаше, ала след добра и разнообразна игра, включваща много постоянство и безпощадност от дъното за Рафа, Надал спокйно затвори първата част в своя полза.



За съжаление драма нямаше и във втория сет, а на доста по-ниско от очакваното ниво, Рафа спокойно контролираше срещата и спомаган от пореди от грешки на Данийл, включително двойна такава при 30:30 в първия гейм, и разбира се силно спомаган от своя форхенд, испанецът наложи волята си и след два последователни пробива излезе уверено напред в сета. Впоследствие Данийл отново се вкара в неприятности след двойна грешка при 30:30, ала този път ас го извади, ала това обаче се оказа моментно, защото впоследствие Рафа отново показа колко неуморим и борбен е и категорично, заявявайки че няма да остави дори гейм на опонента си проби, за да може впоследствие на свой сервис да затвори срещата, "връзвайки" геврек на Медведев във втората част, а по този начин и испанецът защити трофея си на канадския Мастърс.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал премаза Медведев и след 6:3 6:0 триумфира в Монреал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook