Надал преодоля съпротивата на борбения Лайович и се класира за четвъртфиналите в Рим

от в 21:41 на 18.09.2020
Петър Колев


Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на турнира от категория Мастърт 1000 в Рим след победа в последователни сетове над сърбина Душан Лайович. Това е трета победа за испанеца над своя съперник от също толкова изиграни мача, като сърбинът продължава да няма спечелен дори сет. В следващия кръг на надпреварата Матадора ще се изправи срещу алжентинеца Диего Шварцман, който преодоля съпротивата на Хуберт Хуркач в три сета.

Испанецът започна да атакува сервиса на своя противник още от самото начало на мача, като след поредица от дълбоки удари от основната линия той реализира пробив за 2:0. Лайович също показа много добра игра от ретур и след няколко изпълнения той съумя осъществи моментален рибрейк. Сърбинът обаче не съумя да намери необходимото ниво на сервис и инкасира още два брейка, с което Надал поведе в отделните части след 6:1.

Невероятният топспин форхенд на Матадора не позволяваше на световния №25 дори да бъде конкурентен в разиграванията от дъното на корта. Надал перфектно движеше своя съперник по цялата ширина на корта, като главно насочваше вездесъщия си форхенд към бекхенда на сърбина. Той набързо поведе с 4:0, но Лайович не се предаде и съумя да спечели подаването си и да върне един от пробивите - 4:2. Въпреки борбеността на сърбина, Надал не му позволи да осъществи пълен обрат и затвори мача след малко над час и половина игра на корта, реализирайки нов пробив за крайното 6:1 6:3.

https://twitter.com/atptour/status/1307026887516938240?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал преодоля съпротивата на борбения Лайович и се класира за четвъртфиналите в Рим Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook