Надал продължава до полуфиналите без загубен сет след категоричен успех над Тиафо

от в 14:19 на 22.01.2019
В
Рафаел Надал продължава да бъде единственият тенисист в схемата при мъжете, който не е загубил нито един сет. Матадорът постигна нов категоричен успех, този път над младока Франсес Тиафо след 6:3 6:4 6:2 след час и 46 минути игра. Надал предложи прекалено висок интензитет на игра през целия мач, на който младият му опонент нямаше отговор през повечето време. Испанецът проби подаването на Тиафо в началото и на трите сета и запази предимството си до края им, като в третия сет достигна и до втори пробив. Така Рафа достига полуфинал на Аустрелиън Оупън 2019, където ще се изправи срещу друга млада звезда - Стефанос Циципас, в повторение на финалния мач в Торонто от изминалата година, когато Надал се наложи с 2:0 сета.

Рафа започна със сервис гейм на нула и постигна пробив още в първото подаване на съперника. След нов нулев сервис гейм резултатът сочеше 3:0. Матадорът неутрализираше всички излизания на мрежата на Тиафо, които бяха така успешни срещу Григор Димитров, а от задната линия испнецът, както обикновено, не показваше слабости и изцяло доминираше разиграванията. До края на сета Надал не срещна никакви трудности и се отличи със 100 процентова успеваемост на точките при вкаран първи сервис.

Във втория сет шампионът от 2009-та реализира нулев пробив след марков пасинг шот от форхенд по правата и след това затвърди на нула, печелейки 8/8 точки от началото на сета. Франсес след това спря серията и вдигна нивото си, достигайки до две точки за връщане на пробива в следващото подаване на испанеца, но такова нямаше, а след 8-минутен гейм Рафа поведе с 3:1. До 5:3 изненади нямаше, когато американецът изостана с 15:40 в подаването си, давайки два сетбола на опонента. Той ги спаси след мощни сервиси, като последва и трети, отново заличен след солиден начален удар. В крайна сметка младокът обърна сервис гейма си само за да бъде сложен край скоро на всичките му надежди във втория сет, след като 2-рият поставен безкомпромисно взе подаването си на нула, повеждайки с два сета в срещата.

Третият сет започна с нов пробив за Рафа, като Матадорът достигна до две поредни възможности за втори такъв при 4:2. След като изтласка младия си противник извън корта, на левичаря му бе лесно да осъществи печеливш удар по диагонала от невероятния си форхенд. До изненади след това не се стигна и Надал се класира на полуфинал, без да среща каквито и да било трудности досега в мачовете си от турнира.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал продължава до полуфиналите без загубен сет след категоричен успех над Тиафо В

Коментари





Следвайте ни в Facebook