Надал разгроми Козлов, за да запише рекордно силен старт на новия сезон!

от в 06:22 на 24.02.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал постигна пореден безкомпромисен успех през новия сезон и продължава да няма загуба от началото на 2022-ра. Испанецът завоюва 12-тата си поредна победа, като официално вече записа най-добрия си старт при началото на нова тенис кампания. Днес Рафа не срещна трудности да преодолее съпротивата на "щастливия губещ" Стефан Козлов, който в миналия кръг отстрани Григор Димитров и заслужено продължи напред към четвъртфиналната фаза в Акапулко, където ще се изправи срещу американеца Томи Пол - 6:0 6:3.

21-кратният шампион от Шлема започна двубоя ударно и въобще не се колебаеше да атакува безкрайно плитките удари на Козлов, които често се приземяваха около сервис полето. Това позволяваше на Рафа да отиграва с форхенда си от всяка една точка на корта, а уинърите непрекъснато се множаха в актива на фаворита. Световният номер 130 нямаше никакъв отговор за връхлетялата го мощ от другата страна на мрежата, което доведе до сет на нула в полза на Матадора.

Наказателна акция на ибериеца продължи във втората част, макар че определено американецът показваше по-голяма конкурентоспособност и заслужено най-после спечели дебютен гейм в мача. Козлов не спря дотук, защото все по-често застрашаваше сервиса на четвъртия поставен и в крайна сметка дори съумя да осъществи пробив, за да намали изоставането си до 3:4. Тогава обаче Надал отново покачи неимоверно оборотите на игра, проправяйки си път към следващия етап на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал разгроми Козлов, за да запише рекордно силен старт на новия сезон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | Обзори | рафаел надал | стефан козлов

Коментари





Следвайте ни в Facebook