Надал разгроми Вавринка за малко над час игра; очаква го битка срещу Циципас

от в 00:18 на 11.05.2019
В
Рафаел Надал за пореден път демонстрира защо е окачествяван като ,,Краля на клея" от множество тенис специалисти. Днес испанецът тотално разгроми опасен съперник в лицето на Стан Вавринка след крайното 6:1 6:2 за едва 68 минути игра, като на полуфинал в Мадрид той ще се сблъска срещу Стефанос Циципас.

Двамата започнаха мача изключително интензивно, като в първите три гейма на срещата швейцарецът бе отбелязал общо шест печеливши удара. Надал, от своя страна, не можеше да се похвали с толкова уинъри, но пък успяваше да притисне съперника си до такава степен, че Вавринка бе принуждаван не рядко да греши.

При 2:1 Рафа демонстрира уникалния си демараж и умения от защита, а след няколко неточности от ракетата на финалиста от 2013-та ,,Матадора" реализира първия пробив в мача, при това на нула.

Скоро Надал затвърди за 4:1, а грешките от ракетата на Вавринка продължаваха да валят и швейцарецът инкасира нов пробив, с който изцяло предаде инициативата на откриващия сет на ракетата на опонента си. Вторият поставен пък не се поколеба да довърши частта, който след само 25 минути бе негов.

Началото на втория сет можеше да се окаже доста коварно за Стан, който изостана с 0:30 на сервис, но след няколко печеливши офанзивни комбинации швейцарецът измъкна гейма, прекратявайки серията от пет поредни гейма на Надал.

Последва нов сложен сервис гейм за трикратния шампион на турнирите от Големия Шлем, който този път изостана с 15:40, но няколко топовни начални удара измъкнаха Вавринка от тежката ситуация. Това обаче не бе решение на проблемите на Стан, който бе прекалено непостоянен при изявите си от дъното на корта - швейцарецът допускаше грешки от всякаква ситуация, като същевременно и множество наглед рутинни ретури не намираха очертанията на отсрещното поле.

https://twitter.com/doublefault28/status/1126957603513303042

При 2:2 Вавринка отново изостана значително в подаването си, този път с 0:40, но за сетен път швейцарецът някак си намери начин да се измъкне от хватката на ,,Матадора" за момента и да се добере до възможност отново да излезе напред в резултата. Надал обаче имаше други планове и след няколко нови солидни изяви от дъното на корта представителят на домакините поведе с пробив.

Колкото повече време минаваше, толкова по-уверен изглеждаше Рафа, който на моменти караше съперника си да изглежда абсолютно безпомощен. ,,Матадора" скоро нанесе поредния пробив, за да поведе с 5:2, преди да се поздрави с успеха в срещата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал разгроми Вавринка за малко над час игра; очаква го битка срещу Циципас В

Коментари





Следвайте ни в Facebook