Надал разкри как обича да прекарва свободното си време

от в 14:19 на 24.07.2020
Катерина Георгиева
Световният №2 Рафаел Надал безспорно ще остане като един от най-великите играчи в историята на професионалния тенис. Една от ключовите съставки за успеха на испанеца е именно подготовката му, включваща голямо физическо натоварване и множество упражнения. В скорошно интервю Рафа разкри подробности около тренировъчния си режим и как прекарва времето си извън корта.

„Удовлетворението, което изпитвам след завършена серия физически упражнения, е значително, чувствам се зареден с положителна енергия. Спортът е не само полезен от здравословна гледна точка, но и ми носи щастие” – сподели Матадора.

Очевидно Надал сериозно набляга на силовите упражнения като част от тренировъчните си сесии, но като всеки спортист има нужда и от подобаваща почивка. На въпроса как се разтоварва през свободното си време, той отговори:

„Най-пълноценно релаксирам, когато съм край морето или прекарвам време с приятелите и семейството си”.

Надал

Макар Рафа да обича да се отпуска на плажа, в момента той е фокусиран главно върху подготовката си за предстоящото подновяване на Тура. Надпревари ще се провеждат почти всяка седмица и двата Големи шлема – Ю Ес Оупън и Ролан Гарос – ще протекат в рамките на един месец.

Очакванията са Надал да пропусне Откритото първенство на САЩ за сметка на това на Франция. Засега тази информация не е официално потвърдена от испанеца, но от усилените му тренировките на червени кортове можем да предположим, че едва ли ще имаме възможността да го гледаме и на двата турнира.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал разкри как обича да прекарва свободното си време Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook