Надал разкри какво още трябва да подобри в хода на Ролан Гарос

от в 13:35 на 09.06.2021
Калоян Соколов

Рафаел Надал продължава да бъде без загубен сет на тазгодишния Ролан Гарос, но това не го спира да бъде взискателен към изявите си и Матадора не пропусна да отбележи някои от слабостите си по време на неговия отминал двубой срещу Яник Зинер, а ето и пълната самокритична оценка на 13-кратния шампион в Париж:

"Допуснах спад на психологическо ниво, след като поведе с 4:0 във втория сет. Все пак бързо успях да разреша проблема в осмия гейм на частта и оттам насетне изцяло доминирах на корта. Категорично обаче трябва да намеря решения на дадени проблеми. Нямам право да губя толкова много поредни геймове и също така трябва да бъда по-агресивен в ключовите моменти.

Вече сме в заключителните етапи на турнира, което ме задължава да играя на най-високото си ниво от началото до края. Смятам, че се движа в правилната посока през последните две седмици, като все още губя концентрация в някои точки, само че цялостно съм доволен от тениса си.

Сега ми предстои двубой срещу Шварцман, който е много тежък противник и е мотивиран да покаже на какво е способен, след като прекара труден за себе си период. Най-вече не съм доволен от втория си сервис в хода на надпреварата, така че трябва да работя върху него" - призна световният номер 3.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал разкри какво още трябва да подобри в хода на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook