Надал разкритикува Джокович след оплакванията му от ветровитите условия в Монако

от в 20:59 на 16.04.2021
Мирела Николова

Новак Джокович претърпя изключително неочаквано поражение в двубоя си от третия кръг на Мастърса в Монте Карло и се сбогува с надеждите си за трета титла в Княжеството, след като бе надигран от световния №33 Дан Еванс, който преди настоящия турнир имаше едва четири спечелени мача на червено за цялата си кариера.

В пресконференцията си след двубоя Джокович заяви, че това е бил най-лошото му представяне от няколко години насам. Той отдаде заслуженото на своя съперник, но в същото време посочи вятъра на корта като една от причините, довели до неочакваната загуба.

От своя страна, Рафаел Надал не срещна подобни проблеми в следващия мач от програмата на същия корт и се поздрави с победа над нашето момче Григор Димитров за по-малко от час.

 

След срещата си с родния ни представител Матадора бе запитан за условията, при които заедно с Джокович са били принудени да играят, и сподели, че е имало далеч по-ветровити дни в Княжеството.

„Вятърът беше поносим, нищо общо с наистина силен вятър“, каза Надал. „На полуфиналите тук през 2019 г., когато загубих срещу Фонини, имаше буря; когато победих Федерер на Ролан Гарос преди няколко години също. Това е част от очарованието на нашия спорт - играем на открити кортове с променливи условия, които понякога са от решаващо значение за изхода на двубоя, особено върху червена настилка. Въпреки всичко всеки топ тенисист трябва да бъде подготвен да приеме нещата такива, каквито са, и да се опита да не се влияе от метеорологичните фактори.“

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал разкритикува Джокович след оплакванията му от ветровитите условия в Монако Мирела Николова
Теми:  
atp | монте карло | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook