Надал реализира нечовешки обрат срещу Медведев в третия сет, за да запази надеждите си за класиране на полуфинал в Лондон живи!

от в 19:21 на 13.11.2019
В
Рафаел Надал реализира невероятен обрат срещу Даниил Медведев! Рафа изоставаше с два пробива в третия сет, като трябваше да отразява и мачбол при резултат 1:5, но за пореден път в своята кариера световният номер едно демонстрира своята непримиримост и в крайна сметка след 6:7(3) 6:3 7:6(4) ,,Матадора” запази шансовете си за класиране на полуфинал на Финалния Мастърс в Лондон живи.



Мачът протече по характерния начин вследствие на стила на игра на тенисистите, като двамата често се ангажираха с продължителни размени от дъното на корта. Същевременно опасности от пробив нямаше в първия сет, макар че испанецът трябваше да отрази един брейкбол в ,,Тилдъновия гейм”.

В крайна сметка обаче се стигна до тайбрек, в който грешките на левичаря преобладаваха, а по този начин, след като отпусна едва три точки на именития си съперник, Медведев поведе в отделните части.

,,Матадора” все пак стори нужното и стартира втория сет с пробив аванс, като до края на сета испанецът запази предимството си, а при 5:3 спечели нов гейм ретур, за да достигне до сетов паритет.



Изведнъж обаче Медведев вдигна оборотите на космическо ниво, като руснакът набързо поведе с 4:0, а дори имаше и общо две възможности да се поздрави с троен пробив, но в тези моменти Надал показа своята борбеност и в крайна сметка съумя да се запише в резултата на третия сет.



Скоро таблото сочеше 5:1, когато Рафа трябваше да отразява и мачбол, но Медведев не се възползва и от този си шанс, като впоследствие играта на Даниил изцяло се разпадна. Четвъртият поставен започна да допуска редица нехарактерни за себе си пропуски, благодарение на които Надал скоро достигна до равенство като по чудо.

Скоро лидерът в световната ранглиста поведе и с 6:5, когато се добра до 0:30 на ретур, но все пак Медведев намери начин да прекъсне негативната серия и успя да се добере до дълъг гейм.

В него двамата бяха равностойни, докато не се наложи да разменят полетата си, а при 5:4 испнецът реализира минибрейк, за да достигне на свой ред до мачбол.



Само един бе и нужен на Рафа, който след поредната грешка на Медведев завърши блестящия си обрат!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал реализира нечовешки обрат срещу Медведев в третия сет, за да запази надеждите си за класиране на полуфинал в Лондон живи! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook