Надал с 12-а поредна победа на клей

от в 22:34 на 05.05.2016
Георги Христов

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Мадрид. Той надигра за малко над час игра Сам Куери с 6:4, 6:2. Той достига до тази фаза в надпреварата за 11-и пъти в последните 12 издания.

Началото на двубоя обаче далеч не предвещаваше такъв развой. Американецът поведе 3:0, а при в седмия гейм имаше и точка за 5:1. Надал обаче съумя не само да изравни, но и да приключи първата част без да даде никакви шансове на опонента.

Във втория сет Надал взе ранен аванс и като цяло доминираше във всеки един момент.

"На старта нямах никакъв ритъм. Куери нанасяше мощни удари и се налагаше да стоя 6-7 метра назад в корта," заяви Надал след 12-ия си пореден успех на червени кортове.

Той ще спори за място на полуфинал с португалеца Жоао Соуса. Той се наложи над Джак Сок с 6:1, 6:7, 6:2 за своя първи 1/4 финал в тази категория турнир на АТР. В испанската столица Надал ще опита да триумфира за пети път и да си осигури 49-а титла на клей.

В единствения мач между Надал и Соуса до момента испанецът печели с 6:1, 6:0 на клей в Бразилия. Двубоят ще бъде около 17,00 часа в петък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал с 12-а поредна победа на клей Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook