Надал с 35-и трофей от "Мастърс" турнири, не даде шанс на Медведев в Монреал

от в 23:59 на 11.08.2019
Калоян Пламенов

Рафаел Надал не даде шансове на младия руснак Данил Медведев и го победи без особени трудности на финала в Монреал след 6:3, 6:0. По този начин той успя да защити титлата си от надпреварата и същевременно триумфира за 5-и път в "Роджърс Къп".

Освен това Матадора записа и своя 35-и трофей от "Мастърс" турнири през своята кариера. По този начин той затвърди впечатленията, че се представя изключително силно в сблъсъците от това ниво, тъй като към момента има най-много победи в историята на тези турнири.

Титлата е 73-а в кариерата на испанеца и трета за тази година. По-рано през сезона той триумфира в "Ролан Гарос" и "Мастърс" надпреварата в Рим, като затвърди впечатленията, че прави поредния си силен сезон в тура.

Meдведев пък игра първия си "Мастърс" финал и за негово огромно съжаление ще трябва да почака още известно време, за да може да спечели трофей от това ниво турнири, но като цяло руският тенисист се представи на изключително ниво през цялата седмица.

От днес той ще бъде осми в световната ранглиста и ще стане първа ракета на своята родина Русия, като ще измести от въпросната позиция своя добър приятел и сънародник Карен Хачанов. 

В първия сет всичко се реши от един единствен пробив в четвъртия гейм, а до края на частта испанецът си спечели с лекота всяко едно от подаванията и дори не позволи на своя съперник да стигне до точка за пробив след пробива в своя полза.

Вторият сет бе решен от един единствен пробив в самия старт на частта. Интригата след това тотално се "уби" и Матадора стигна и до втори пробив в третия гейм, а след това просто довърши клетия руснак с трети пробив и така му подари "геврек". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал с 35-и трофей от "Мастърс" турнири, не даде шанс на Медведев в Монреал Калоян Пламенов
Теми:  
данил медведев | рафаел надал | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook