Надал с изключително труден жребий в Рим; Джокович очаква Еванс във втори кръг

от в 17:02 на 08.05.2021
Диана Андреева

Часове след последния двубой в Мадрид тенис светът се отправя към Рим, където ще се проведе последният за годината Мастърс турнир на червени кортове преди началото на Ролан Гарос. BNL D'Italia ще събере на едно място елита в Тура, като по-рано през деня бе изтеглен жребият за надпреварата, а ето и какво отреди той:

Водач в схемата е световният номер едно Новак Джокович. Сърбинът, който има да защитава титлата си от миналогодишното издание на турнира, ще открие кампанията си срещу Тейлър Фриц или Дан Еванс, като именно британецът изненада Новак на Masters 1000 турнира в Монте Карло през април. Следващото препятствие пред Ноле най-вероятно ще бъде Григор Димитров, с когото не са се срещали от 2019 година.

Другият поставен тенисист в най-горната четвърт е шампионът от ATP Finals 2019 Стефанос Циципас. Циципас започва срещу победителя измежду Александър Бублик и Марин Чилич, а в спор за място на 1/8-финалите той най-вероятно ще спори с Матео Беретини.

Безспорно тази половина ще предостави възможност на феновете да наблюдават оспорвани срещи, тъй като в долната осмина са Доминик Тийм и Андрей Рубльов. Тук са още Гаел Монфис, Роберто Баутиста-Агут и Кристиан Гарин, а повторение на 1/8-финала в Мадрид между Тийм и Де Минор можем да видим още в трети кръг.

Вторият поставен Рафаел Надал има нелек жребий. В първия си мач в Рим Рафа ще срещне Яник Синер или Уго Юмбер, а на 1/8-финалите испанецът може да се изправи срещу друг представител на следващото поколение - Денис Шаповалов, който ще открие кампанията си с представящия се страхотно до момента на червени кортове Каспър Рууд. В четвърината на Матадора е и Александър Зверев - тенисистът, който заличи надеждите на Надал за 6-та титла на Мастърса в Мадрид. По пътя към нова среща с Краля на клея, Зверев трябва да се справи с някого измежду Фабио Фонини, Пабло-Кареньо Буста, Кей Нишикори и Адриан Манарино.

В тази половина е още и Медведев, а руснакът може да срещне сънародника си Аслан Карацев още във втори кръг на надпреварата, а в трети най-вероятен опонент на Даниил е Хуберт Хуркач. В тази четвъртина са също Давид Гофен и Диего Шварцман, а за да може двамата да се срещнат на 1/8-на финалната фаза, те ще трябва най-вероятно да се справят съответно във втори кръг с Карен Хачанов и Феликс Оже-Алиасим.

Вижте пълния жребий тук!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал с изключително труден жребий в Рим; Джокович очаква Еванс във втори кръг Диана Андреева
Теми:  
жребий | новак джокович | рафаел надал | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook