Надал с нова безкомпромисна победа на Ролан Гарос

от в 16:15 на 29.05.2019
В
Рафаел Надал днес постигна нова безкомпромисна победа на любимия си турнир, като испанецът надделя над немския квалификант Яник Маден, давайки му едва седем гейма в курса на двубоя - 6:1 6:2 6:4. В трети кръг ,,Матадора" ще се изправи срещу 27-мия поставен в схемата - Давид Гофен.

В първия сет Надал профуча през своя съперник, набавяйки си скоропостижно преднина от 5:0 гейма, като Маден все пак отърва ,,геврека", но въпреки това немецът не успя да достигне до нищо повече в този сет.



Статуквото на корта се запази и през втората част, като отново 11-кратният шампион запази своята тотална доминация, реализирайки два пробива и бидейки уверен на сервис. Рафа постоянно тормозеше съперника си с изключително остри удари, технични къси диагонали и същевременно грешките от неговата ракета бяха рядко срещано явление, а за всичко това квалификантът от Германия просто нямаше как да намери отговор.



Изведнъж обаче в третия сет силите се поизравниха, като до 2:2 тенисистите печелеха подаванията си без затруднения. Тогава последва очакваният пробив в полза на Надал, който обаче допусна няколко нетипични пропуска, завръщайки опонента си в резултата. Последва нов пробив в полза на втория поставен за 4:3, който впоследствие изигра нов нетрадиционен сервис гейм, като в това си подаване левичарят допусна и две двойни грешки.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1133715368365699073

Тъкмо когато изглеждаше, че Маден ще има някакъв минимален шанс да се бори за успех в третата част, последва пети пореден пробив, който този път бе затвърден от Рафа и по този начин майорканецът се поздрави с поредната си категорична трисетова победа в Париж в своята кариера.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1133719369614266368

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал с нова безкомпромисна победа на Ролан Гарос В

Коментари





Следвайте ни в Facebook