Надал с обрат по шампионски срещу Тийм (видео)

от в 09:01 на 05.09.2018
Георги Христов

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на Откритото първенство на САЩ. Действащият шампион реализира впечатляващ обрат над Доминик Тийм с 0:6, 6:4, 7:5, 6:7(4), 7:6(5) за над четири часа и половина на корта.

Първият сет продължи само 24 минути и се разви неочаквано. Тийм не даде никакви шансове на световния №1 за 6:0 в своя полза като го проби на три пъти. Това бе едва четвъртият случай в 1106 мача, когато Надал допуска такъв резултат в откриващия сет.

След почивката Тийм загуби само една точка в първите си три сервис гейма, но в четвъртия бе пробит и Надал сервираше за сета при 5:3. Тийм обаче върна веднага пробива. И тук се случи поредния спад при австриеца, който пак загуби подаването си - 6:4 за Надал.

В третия сет Тийм нанесе първия удар. Това се случи при 3:3. Надал поведе 40:15, но след това направи две леки грешки. При равенство Тийм се разигра и изправи публиката на крака със завършващите си удари. При 5:4 Тийм сервираше за сета, но направи двойна грешка за 15:40 и впоследствие бе пробит. Надал направи серия от четири поредни гейма на сметката си и приключи в своя полза - 7:5.

Четвъртата част започна по-успешно за Тийм, който намери сили да пробие за 2:1. Поставеният под №9 продължи да доминира до 4:3, когато Надал отново съумя да изравни. Стигна се до тайбрек, в който Надал направи няколко грешки и Тийм се възползва за 7:4 точки.

Петият сет стартира с шансове за Надал. При 2:2 той поведе 40:15, но след това Тийм намери първия си сервис и се измъкна. При 5:5 се стигна до една от най-драматичните ситуации в мача. Тогава Тийм обърна гейма си от 0:40 и си осигури тайбрек. В него Матадора бе по-добър.

Така Надал вече води с 8:3 в преките мачове с Тийм. Интересното е, че Тийм бе първият тенисист от топ 20, с който Надал игра на US Open от 2013 година. През 2018 единствено Надал е достигал до полуфиналите на всички турнири от Големия шлем.

За място на финал Надал ще спори с Хуан Мартин дел Потро. Рафа води с 11:5 в преките мачове помежду им като те са си разменили по един успех на US Open. Съответно през 2009 и 2017 като в тези случаи победителят стигаше до титлата. В Големия шлем Надал е с аванс - 5:1. Тази година Рафа вече победи Дел Потро на "Ролан Гарос" и Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал с обрат по шампионски срещу Тийм (видео) Георги Христов
Теми:  
us open | доминик тийм | открито първенство на сащ | рафаел надал | рафаел надал - доминик тийм | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook